Volgende week nieuwe iPads beschikbaar

0

Afgelopen donderdag heeft Apple tijdens een Apple Event twee nieuwe iPads aangekondigd. De nieuwe iPads zijn op diverse punten verbeterd en is het uiterlijk gewijzigd. De nieuwe iPads zijn vanaf week 43 in Nederland te bestellen.
Eerder deze week berichten wel al dat twee nieuwe iPad modellen gelekt waren door Apple zelf. Tijdens het iPad event, op 16 oktober, heeft Apple officieel twee nieuwe tablets aangekondigd. De iPad Air 2 volgt is de opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde iPad Air.

De Air 2 beschikt net als zijn voorganger over een 9,7 inch scherm met een resolutie van 2048×1536 pixels. Het uiterlijk van de tablet is bijna ongewijzigd, alleen is de tablet iets dunner dan zijn voorganger. Aan de binnenkant heeft Apple besloten een nieuwe processor te gebruiken. De iPad Air 2 heeft een nieuwe A8X-soc, hierdoor moet de nieuwe iPad 40 procent beter presteren en is de videokaart 2,5 keer zo snel. Daarbij is het werkgeheugen uitgebreid naar 2GB.

De iPad Mini 3 is een stuk minder vernieuwend, opvallen was ook dat Apple hier veel minder aandacht aan gaf tijdens de presentatie. De mini tablet beschikt net als zijn voorganger over een 7,9 inch display die werkt op een resolutie van 2048×1536 pixels. Deze iPad beschikt ook niet over de nieuwe A8X-Soc, maar moet het doen met de A7-soc die ook in de iPad Mini 2 zit. De enige toevoeging lijkt TouchID te zijn.
Door de toevoeging van TouchID in beide iPads kunnen betalingen of andere acties met een vingerafdruk beveiligd worden. Beide nieuwe tablets zijn vanaf volgende week leverbaar in Nederland. De prijzen voor de nieuwe iPads zijn:

  • iPad Air 2 16GB – 499 euro
  • iPad Air 2 64GB – 599 euro
  • iPad Air 2 128GB – 699 euro
  • iPad Mini 3 16GB – 399 euro
  • iPad Mini 3 64GB – 499 euro
  • iPad Mini 3 128GB – 599 euro
Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht