Nieuwe iPhones razend populair in China

0

In China is de iPhone 6 nu plusminus twee weken te bestellen en binnen enkele uren werden al meer dan 2 miljoen bestellingen geplaatst voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus samen. Dit is twee keer zoveel bestellingen als in de eerste 24 uur in de Verenigde Staten. Chinezen willen niets liever dan een geweldige smartphone en het lijkt erop dat de Chinezen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gebombardeerd hebben als het te hebben toestel.

Aanstaande vrijdag gaat de officiƫle verkoop van start in China maar nu al zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhones besteld. Althans dat meld de Chinese website QQ. De website baseert zich op cijfers van Chinese providers en van de telecom webwinkel JD.com.

Bij de telecom webwinkel zijn naar verluidt alleen al meer dan 5 miljoen exemplaren besteld van de iPhone 6 Plus en ook nog eens rond de 4,8 miljoen exemplaren van de iPhone 6. De drie grootste telecom providers in China hebben gezamenlijk alleen al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en daarmee kunnen we stellen dat de nieuwe iPhones van Apple razend populair zijn in China.

Als Apple de licentie eerder voor elkaar had gehad zou China bij de eerste landen zitten waar het toestel te verkrijgen zou zijn. Apple zou dan veel meer toestellen in het eerste weekend hebben verkocht. Naar verluid zal de Amerikaanse elektronica gigant dan meer dan 20 miljoen toestellen alleen al in het eerste weekend hebben verkocht.

Appl heeft zich zelf ten doel gesteld dat ze aan het eind van dit jaar tussen de 70 en 80 miljoen iPhones verkocht wil hebben. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de iPhone 5s en iPhone 5c. Deze twee toestellen werden in 2013 51 miljoen keer verkocht.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht