Kleine aanpassing in de Apple App Store

0

Het is je misschien niet eens opgevallen maar Apple heeft een kleine aanpassing gemaakt in de Apple App Store. De knop ‘gratis’ is gewijzigd in ‘download’. Het betreft een kleine aanpassing in de Apple App Store, die waarschijnlijk alles te maken heeft dat de gratis apps ook in-app aankopen aanbiedt. De knop ‘download’ is vanaf heden bij alle apps te zien die je nog niet eerder hebt gedownload.

De aanpassing heeft Apple gedaan omdat er al jarenlang kritiek heerst op de ‘gratis’ knop want de gratis apps zitten boordevol in-app aankopen. Verschillende consumentengroepen hebben hier kritiek op gegeven, want eigenlijk zijn de apps niet volledig gratis. Wil je van alle functionaliteiten gebruikmaken dan moet je wel een betaalde versie aanschaffen of een in-app aankoop verrichten. Het woordje ‘gratis’ was misleidend en dat is de reden geweest waarom de knop nu verandert is in ‘download’.

Apps die het meest opleveren zijn de zogenaamde freemium-apps, zoals Clash of clans en Candy Crush Saga. Deze applicaties werden aangeduid als gratis maar verdienen enorm veel geld omdat er in-app aankopen in de applicatie aanwezig zijn. Voor ouders waren ongerust over het feit dat de kinderen in-app aankopen deden. Sinds iOS 7.1.1 toont Apple al duidelijker dat er in-app aankopen in een applicatie aanwezig zijn. Ouders kunnen sindsdien ook de in-app aankopen uitschakelen.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht