iPhone 6 niet meer leverbaar in Nederland

0

Deze week is Apple tijdelijk gestopt met de levering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan Nederlandse webwinkels. Het betreft alleen de levering aan webwinkels. De twee nieuwe toestellen zijn nog wel verkrijgbaar bij Nederlandse providers en in de Apple Store.

De drie grootste webwinkels van Nederland Bol.com, Wehkamp en Coolblue melden op de productpagina dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus niet meer leverbaar zijn. Een woordvoerster van Bol.com heeft tegen Nu.nl het bericht bevestigd dat Apple de levering aan de webwinkels tijdelijk opschort.

Door het opschorten van de levering zal de levertijd van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus verder oplopen. Bol.com vermeld op de productpagina van de nieuwe toestellen een verwachte levertijd van 8 tot 10 weken. Een woordvoerder van Coolblue heeft aan Nu.nl gemeld dat ze nog mondjesmaat een levering verwachten, maar dit is allerminst onzeker.

Vooralsnog lijken fysieke winkelketens als Mediamarkt en BCC geen leveringsproblemen te kennen. De providers in Nederland zullen er weinig last van krijgen maar T-Mobile en Vodafone hebben deze week de levertijd van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus ook aangepast naar één week of langer. Hetzelfde geldt overigens voor de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem, hier geldt ook een levertijd van één week.

De enige provider in Nederland waar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus direct uit voorraad leverbaar zijn is bij KPN. Op dit moment heeft KPN nog meer dan voldoende iPhones op voorraad, dus als je niet kunt wachten om de iPhone 6 of iPhone 6 Plus in handen te hebben moet je een abonnement afsluiten bij KPN.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht