Gedenkteken Steve Jobs verwijdert na coming-out Tim Cook

0

In Sint-Petersburg werd in januari 2013 een monument geplaatst ter nagedachtenis voor de overleden Apple oprichter Steve Jobs. Het monument van bijna twee meter hoog is een interactief monument in de vorm van de iPhone 4. Het gedenkteken voor Steve Jobs kreeg enorm veel aandacht.

Nu blijkt dat het gedenkteken voor Steve Jobs afgelopen vrijdag verwijdert is. Dit is exact een dag later dan de coming-out van de huidige CEO van Apple, Tim Cook. Donderdag heeft Tim Cook gemeld dat hij homoseksueel is en volgens ZEFS, een groep bedrijven, is het gedenkteken ‘homopropaganda’ geworden sinds de coming-out van Apples topman.

Het gedenkteken dat een plek had gekregen op het terrein van de St. Petersburg National Research University of Information Technologies is ineens verdwenen. Alles heeft te maken met het feit dat CEO Tim Cook uit de kast is gekomen. De ZEFS groep heeft als verklaring afgegeven: ‘In Rusland is homoseksuele propaganda verboden’. Volgens ZEFS heet CEO Tim Cook publiekelijk opgeroepen tot sodomie.

Het gedenkteken voor Steve Jobs stond op een plek waar heel veel studenten komen. En de geldende wet in Rusland moet er voor zorgen dat kinderen vasthouden aan de traditionele familiewaarden, meldt ZEFS vervolgens.

Tim Cook betreurd dat het monument van Apple en voor de overleden Steve Jobs is verwijdert. Tim Cook is juist publiekelijk naar buiten gekomen om zijn homoseksualiteit door andere homo’s in de hele wereld bij te staan en te helpen.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht