iPhone6-Aanbiedingen.NL

Apple

Het bedrijf Apple heeft haar hoofdkantoor in de Cupertino, Californië. Het inmiddels wereldbekende bedrijf is ooit gestart in een garagebox waar de oprichters Steve Jobs, Ronald Wayne en Steve Wozniak werkten aan personal computers. Het bedrijf kreeg pas echt bekendheid toen het de Apple II op de markt bracht. De Apple II is de eerste succesvolle personal computer van de wereld. Hedendaags staat Apple bekend om zijn reeks iPod-muziekspelers, iPhone-smartphone en de iPad. Naast de hardware is Apple ook bekend van verschillende software pakketten zoals OS X en iOS.

Het had niet veel gescheeld of Apple had niet meer bestaan. In 1997 was het bedrijf bankroet maar door een investering van Microsoft kon Apple weer bouwen aan aan de toekomst. Sinds de investering van 150 miljoen dollar is Microsoft ook aandeelhouder van Apple. Het Amerikaanse bedrijf heeft een herkenbaar logo, wat op ieder product van Apple terug te vinden is. Volgens velen is oud CEO Steve Jobs de man waaraan Apple het succes te danken heeft. De huidige CEO van Apple is Tim Cook, stond voor het eerst aan de top bij het bedrijf toen Steve Jobs in 2009 in verband met medisch verlof was. Vanaf 2011 heeft Tim Cook het stokje helemaal overgenomen. Steve Jobs nam op 24 augustus 2011 ontslag en is helaas overleden op 5 oktober 2011 na een lang ziektebed.

Alles wat Apple maakt is revolutionair

Vanaf het moment dat Apple de Apple II voorstelde ging het ongelooflijk hard met het succes van het bedrijf. Het ene naar het andere product werd met ongelooflijk veel succes ontvangen en telkens was er weer iets revolutionairs aan de producten die uit Cupertino kwamen. Na een dip in 1997 is Apple uit het dal geklommen en zijn ze verder gegaan waarin je goed zijn het produceren van computers en laptops. Begin 2001 lanceerde Apple een draagbare muziekspeler genaamd iPod Classic en dit was wederom een gat in de markt. Iedereen wilde een iPod Classic waarmee ze overal en altijd hun eigen muziek konden luisteren. Er volgenden vele andere iPods en pas in 2007 kwam er uit Cupertino een nieuw product van de band rollen en dat was de iPhone. De iPhone is het meest succesvolle apparaat dat Apple ooit heeft gemaakt. Elk jaar staan consumenten te popelen wanneer er een nieuwe iPhone op de markt komt. Het lijkt met het jaar gekker te worden. Zo heeft Apple in 2014 alle verkooprecords verbroken in de eerste drie dagen. Van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden in drie dagen tijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en dat in slechts negen landen. Het succes van de iPhone heeft ook een keerpunt, want het toestel heeft al veel kritiek te verduren gekregen. Lang niet alle kritiek is rechtvaardig en veel tegenhangers van Apple zoeken juist naar mankementen om Apple in een verkeerd daglicht te zetten. Elk jaar is er wel probleem die groot uitgemeten wordt in de media maar wat achteraf slechts een storm in een glas water blijkt te zijn. Over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werd gezegd dat ze zonder enige moeite verbogen kunnen worden. De hashtag Bentgate was al snel trending topic op social media. Gelukkig is ook de bentgate een storm in een glas water want iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn niet zomaar te verbuigen.