Apple is nummer 2 in aandeel smartphonemarkt

0

Het bedrijf Trendforce heeft statistieken verzameld over de aandelen van verschillende telefoonfabrikanten in de smartphonemarkt. De statistieken gaan over het tweede kwartaal van 2015. Uit deze gegevens blijkt dat Samsung de markt in handen heeft met 26,8 procent aandeel. Apple volgt hierna met 16,4 procent.

Hoewel Apple dus niet de grootste is in het 2e kwartaal van 2015, is het aandeel voor Appleā€™s doen wel goed. Doorgaans neemt het aandeel in 2015 af, doordat iPhones vaak in september verschijnen en hierdoor in het tweede kwartaal dus al een tijd op de markt zijn. Vergeleken met het aandeel van Apple over het eerste kwartaal van 2015 is het in het 2e kwartaal afgenomen met 4,1%.

Samsung had in het 2e kwartaal een aandeel van 26,8 procent, Huawei 7,6%, Xiaomi 5,9% en LG 5,8 procent. De rest van de markt is verdeelt over minder populaire smartphonefabrikanten. In het tweede kwartaal werden in totaal 304 miljoen smartphones verscheept.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht