Verkopen iTunes dalen

0

iTunes de mediawinkel van Apple verkoopt steeds minder muziek. Sinds het begin van dit jaar is het aantal verkopen uit de iTunes Store enorm gekelderd. The Wall Street Journal meld dit althans op basis van bronnen. Er is volgens de doorgaans goed geïnformeerde krant een wereldwijde daling van 13 á 14 procent.

De daling komt voornamelijk doordat consumenten op zoek gaan naar goedkopere alternatieven. Vooral jongeren maken steeds meer gebruik van streaming diensten zoals Spotify en Deezer. Daarnaast is de videodienst van YouTube nog steeds razend populair om de nieuwste muziek te bekijken en te beluisteren. Plantenlabels hopen juist dat steeds meer consumenten een abonnement nemen op bijvoorbeeld Spotify of Deezer, want de gratis versies met reclame uitingen leveren geen enorme omzet op.

Spotify biedt nieuwe abonnementsvorm aan

Spotify en Deezer willen zelf ook steeds meer consumenten aansporen om een abonnement af te sluiten. Zo heeft Spotify onlangs het familieabonnement geïntroduceerd. Met deze nieuwe abonnementsvorm betaalt ieder extra lid in de familie maar 5 euro per maand, in plaats van de reguliere 10 euro.

Binnenkort betaalde versie van YouTube?

Naast de nieuwe abonnementsvorm bij Spotify, is YouTube juist bezig om een betaalde versie van de populaire videodienst aan te bieden. Directeur Susan Wojcicki heeft dit bevestigd tegenover The Wall Street Journal. Het is een interessante mogelijkheid om consumenten een keuze te bieden tussen reclames of geen reclames. Steeds meer apps bieden deze mogelijkheid aan en het werpt zijn vruchten af. Het is nog niet bekend of YouTube binnen afzienbare tijd met een betaalde versie komt. Susan Wojcicki stelt ‘wij denken na over hoe we onze gebruikers verschillende opties kunnen aanbieden’.

Apple heeft al stappen ondernomen tegen dalende verkopen

Apple heeft zelf ook al stappen ondernomen tegen de dalende verkopen. Begin dit jaar nam het bedrijf uit Cupertino koptelefoonmaker Beats over. Dit is een interessante overname voor Apple omdat Beats al beschikt over een eigen streaming dienst. Op dit moment is Apple druk bezig om de streaming dienst van Beats te integreren in iTunes.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht