Siri binnenkort in het Nederlands

0

Het zal binnenkort mogelijk worden om de spraakassistent op de iPhone (Siri) in het Nederlands te gebruiken. Ondersteuning voor de Nederlandse taal wordt in de volgende update voor iOS ingebouwd. Dit wordt versie 8.3 van iOS. Tegelijk worden er meer talen toegevoegd aan Siri. Het zal dan ook mogelijk zijn om Siri te gebruiken in het Zweeds, Thais, Russisch, Portugees, Turks en Deens.

Eindelijk een Nederlandse Siri
Siri bestaat al meer dan drie jaar, vanaf de introductie van de iPhone 4S. Apple is al die tijd bezig geweest om Siri uit te breiden naar meer talen maar dit heeft aardig wat tijd in beslag genomen. Eerder werden al vacatures gevonden die aantoonden dat Apple op zoek was naar iemand die daarbij kon helpen. De meeste Apple gebruikers hoopten bij iOS 8 al gebruik te kunnen maken van de Nederlandse Siri maar dat was helaas nog te vroeg. In versie 8.3 wordt het dan eindelijk mogelijk om Siri in het Nederlands te gebruiken. Siri in het Nederlands beschikt alleen over een mannenstem. Bij veel van de andere talen die mogelijk worden met Siri is echter ook een vrouwenstem beschikbaar. Dat is voor de Nederlandse taalversie nog niet mogelijk.


Update iOS 8.3
De update voor versie 8.3 wordt in maart of anders in april verwacht. In maart komt er een testversie beschikbaar die gedownload kan worden. Deze testversie is ervoor bedoeld om al vroeg fouten eruit te kunnen halen. Er wordt verwacht van de test gebruikers dat deze fouten doorgeven aan Apple zodat Siri verbeterd kan worden. Op deze manier wordt geprobeerd om het grote publiek kennis te laten maken met Siri zonder de beginnersfouten. Siri is beschikbaar op de iPhone 4S of nieuwere modellen, iPad met Retina display, iPad mini, en de 5e generatie iPod touch. Om gebruik te kunnen maken van Siri is internet nodig.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht