Productie iPhone 6 verhoogt

0

De fabrikant Pegatron heeft naar aanleiding van de grote vraag naar de iPhone 6 de productie verhoogt. Dit meld althans de Japanse krant The Nikkei. De krant meld zelfs dat Apple van plan is om een deel van de productie van de iPhone 6 Plus onder te brengen bij Pegatron Taiwan.

De vraag naar de nieuwe iPhones is extreem en er kan nog steeds niet voldaan worden aan de vraag. Foxconn in Taiwan heeft de grootste problemen om de vraag naar de grote iPhone bij te benen en dit zal reden genoeg zijn voor Apple om de productie van het toestel ook elders onder te brengen. Pegatron heeft zelf niks bevestigd over het nieuws uit The Nikkei maar het is al langer bekend dat de fabrikanten niet kunnen voldoen aan de extreem hoge vraag.

The Nikkei maakt tevens melding dat Pegatron tientallen miljoen aan het investeren is om de productiecapaciteit te verhogen. De fabrikant is al jaren een bepalende partner van Apple. De fabrikant heeft de afgelopen jaren al meerdere iPhone modellen en iPad modellen voor Apple geproduceerd. Bij de introductie van de iPhone 5c heeft Pegatron voor het eerst een leidende rol gespeeld voor Apple.

In Nederland was de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in de maand oktober moeilijk verkrijgbaar. Apple had namelijk de levering tijdelijk stopgezet aan elektronica webwinkels. Het lijkt er op dat Apple ook weer voldoende toestellen in Nederland levert want de levertijden zijn aanzienlijk geslonken.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht