Nieuw abonnement bij T-Mobile

0

De laatste weken is T-Mobile veelvuldig in het nieuws. De eerste keer ging het om het feit dat de provider als één van de eerste Nederlandse providers consumenten een beter inzicht gaat geven in de kosten voor het mobiele telefoon abonnement en de kosten voor de smartphone. Daarnaast is de provider vaak in het nieuws gekomen met het uitbreiden van het 4G netwerk naar 4G MAX.

Nu komt T-Mobile wederom goed in het nieuws want de provider gaat al allereerste telecomaanbieder buitenlandse bel- en sms kosten afschaffen. Als klant van T-Mobile kun je vanuit een ander EU-land veel goedkoper bellen en sms’en want je betaalt gewoon vanuit de bundel die je ook in Nederland gebruikt. Er geldt wel een maximum en dat is 2 uur (120 minuten) per maand. Sms’en vanuit het buitenland wordt geheel gratis binnen EU landen.

Mobiel internet niet meegenomen in nieuw abonnement

Nederlanders bellen steeds minder door de komst van de smartphone en juist steeds meer online. Op het gebied van mobiel internet verandert er niets bij T-Mobile voor het abonnement. Het is volgens de provider nog te complex om afspraken te maken over het gebruik van mobiel internet in het buitenland vanuit een Nederlandse bundel. Voornamelijk de kosten die er mee gemoed gaan worden aangeduid waarom het nog niet mogelijk is om voor hetzelfde tarief in het buitenland mobiel internet te kunnen gebruiken. Het betreft een volledig nieuw abonnement, het geen betekent dat bestaande klanten het abonnement over moeten zetten alvorens ze er gebruik van willen maken. Het is overigens niet bekend of de nieuwe abonnement en duurder zijn dan de huidige abonnementen bij T-Mobile.

Wie volgt T-Mobile

T-Mobile zet met het nieuwe abonnement een stap voorwaarts richting het Europees Parlement. Het Parlement wil al langere tijd dat bellen en sms’en tussen EU landen gelijkwaardig zijn. De meeste mobiele aanbieders verzetten zich hevig tegen dit plan maar T-Mobile laat nu al blijken dat het wel mogelijk is met een aanpassing in het mobiele telefoon abonnement. Wanneer de andere Nederlandse providers T-Mobile gaan volgen is nog niet bekend maar op ten duur zal iedereen binnen de EU gewoon vanuit de eigen bundels kunnen bellen en sms’en.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht