Krijgt de nieuwe iPhone nog wel een touch ID?

0

De touch ID is nog altijd één van de gagdets waar we veel gebruik van maken op de iPhone. Vooral sinds de banken de vingerafdrukscanner accepteren als betaalmiddel. Even geld overmaken met iDeal in een webshop kan tegenwoordig gewoon met je vingerafdruk. Je hebt dus geen ingewikkelde codes meer nodig om een betaling uit te voeren. Alleen er zijn wat discussies ontstaan over de nieuwe iPhone 8. Het is de vraag of dit toestel nog wel een touch ID krijgt.

De Touch ID is het grootste obstakel voor de nieuwe iPhone

Volgens insiders zou de nieuwe iPhone 8 straks geen home knop meer hebben. Voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone zal de knop volledig verdwijnen. Door de knop te laten verdwijnen kan het beeldscherm volledig beeldvullend zonder randen worden. Alleen de beroemde touch ID waarmee je met je vingerafdruk kan betalen zou dan verdwijnen. Terwijl dit juist de optie is waarmee je eenvoudig je toestel ontgrendeld of een betaling online uitvoert.

Drie opties om de touch ID terug te brengen naar de iPhone 8.

Apple heeft drie opties om uit te kiezen om de Touch ID alsnog naar de nieuwe iPhone 8 te brengen. Eén optie is om de knop aan de achterkant van het toestel aan te brengen. Je zou zo kunnen betalen door het toestel vast te houden. Een andere optie is om het beeldscherm onderin iets dunner te maken zodat je vingerafdruk herkent wordt. Een andere optie is een paar gaatjes in het glas waar je vinger op kan leggen. Infrarood scant vervolgens je vingerafdruk en voert je betaling uit.

Apple moet eind van de maand een knoop doorhakken

Het ziet ernaar uit dat Apple tot het einde van de maand de tijd heeft om een beslissing te nemen. Aan het einde van de maand moet de nieuwe iPhone 8 in productie genomen worden. Als dit niet op tijd gebeurt dan kan de release dit jaar niet op tijd doorgaan. We zijn van Apple gewend dat in september het nieuwe toestel bekend gemaakt wordt. In oktober ligt het toestel meestal in de Nederlandse winkels. De tijd begint dus te dringen voor Apple om een keuze te maken voor de touch ID.

Online betalen is dankzij de Touch ID super eenvoudig

Het is te hopen dat het allemaal alsnog doorgaat. Betalen met de touch ID lijkt de toekomst te hebben en kan op steeds meer plekken. Je kan bijvoorbeeld ook al iPhone spelletjes voor geld spelen met de hulp van de touch ID. Bijvoorbeeld gokspelletjes waarbij je met je vingerafdruk geld overmaakt naar je account om te gokken. Maar ook het bestellen van eten kan tegenwoordig met een simpele vingerafdruk. Met de thuisbezorgd app en iDeal voer je eenvoudig een betaling uit en staat je eten binnen een half uur voor de deur. Het is dus hopen dat Apple eruit komt en de touch ID niet geheel laat vervallen.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht