iPhone 6C zal vermoedelijk niet verschijnen

0

Waar begin dit jaar door analist Timothy Arcuri nog werd gesteld dat Apple aan een 4 inch variant van de iPhone 6 zal werken, wordt dit nu ontkracht door de analist. De analist heeft in het verleden vaker informatie over nog te verschijnen producten van Apple correct gehad.

Begin dit jaar had de analist concreet bewijs dat Apple aan een 4 inch grootte iPhone 6C zal werken, het bewijs was afkomstig van de productieketen van de smartphone gigant. De analist geeft echter aan dat vanaf maart van dit jaar deze bewijzen zijn verdwenen, waardoor het erop lijkt dat Apple heeft besloten de productie van de 6C stop te zetten.

Van de vorige editie iPhone bracht de fabrikant wel een mini variant op de markt, de iPhone 5C. Deze telefoon beschikte over een 4 inch groot display en stond bekend om zijn vrolijke kleuren. Het toestel was vooral populair onder vrouwen, vooral doordat het toestel zich makkelijk liet bedienen met één hand. Volgens Arcuri heeft Apple vermoedelijk af gezien van de productie van de iPhone 6C, doordat de 5C niet zoveel verkocht werd als gehoopt, en doordat het toestel zal gaan concurreren met de eigen iPhone 6. Het vermoeden is namelijk dat de fabrikant in september van dit jaar de iPhone 6S en iPhone 6S plus zal gaan aankondigen, waardoor de toestelprijzen van de huidige 6 en 6 Plus zal dalen.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht