iPhone 6 (Plus) is smokkelwaar in China

0

Het is bijna niet te geloven. De iPhone 6 (Plus) wordt in grote getallen China in gesmokkeld. Dit is heel vreemd omdat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus juist in China bij Foxconn geproduceerd worden. De nieuwe gadget is nog niet verkrijgbaar in China, maar in het naburig gelegen Hongkong zijn de toestellen al wel verkrijgbaar.

De douane van Hongkong heeft het er maar druk mee want alleen afgelopen weekend nam de douane al 67 nieuwe iPhones in beslag van een smokkelaar, die de nieuwe toestellen in zijn auto mee wilde nemen de grens over. De iPhones komen via de lucht, het water en via de weg China in.

De nieuwe iPhones komen overal vandaan, onder andere uit de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk en dat komt omdat de toestellen op de Chinese markt verkocht kunnen worden voor 1000 dollar en dat is maar liefst 350 dollar meer dan dat het toestel in de Verenigde Staten kost. Op de luchthaven van Shanghai zij in totaal al 831 nieuwe iPhones gevonden die niet door de reizigers waren aangegeven.

De officiƫle verkoop van iPhone 6 en iPhone 6 Plus laat in China nog op zich wachten terwijl de toestellen wel in dit land worden geassembleerd. In Hongkong staat er een maximale straf van 2 miljoen dollar op het illegaal exporteren van goederen en daarnaast nog eens zeven jaar weg brommen in de overvolle gevangenis.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht