iPhone 6 (Plus) ook populair in China

0

Afgelopen week is in China de officiele voorverkoop van iPhone 6 en iPhone 6 Plus gestart en het blijkt dat ook de Chinezen niet kunnen wachten totdat zij eindelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe toestellen van Apple. In de eerste zes uur van de voorverkoop zijn er maar liefst meer dan 2 miljoen bestellingen gedaan, bij drie providers die het nieuwe toestel aanbieden.

De website Weifeng stelt dit aan de hand van bemachtigde gegevens. In de Verenigde Staten werd de iPhone 6 in de eerste 24 uur meer dan 4 miljoen keer besteld. Vanaf deze week kunnen de Chinzen bij drie providers de iPhone 6 en iPhone 6 Plus middels een pre-order bestellen en vanaf 10 oktober 2014 is het toestel ook vooruit te bestellen in de Apple Store.

De uitlevering van de eerste nieuwe iPhones in China zal op 17 oktober zijn, dit is gelijktijdig met de wereldwijde release van de Samsung Galaxy Note 4. In eerste instantie zal de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gelijktijdig in de Verenigde Staten en China gelanceerd worden maar doordat Apple niet de juiste licenties kreeg van de Chinese overheid heeft Apple de release datum in China helaas moeten uitstellen.

Apple beschikt inmiddels over de juiste licenties en de voorverkoop kan beginnen alleen is het spijtig dat dit een maand later is dan gepland. Ondanks dat de Chinezen een maand langer hebben moeten wachten is de iPhone 6 (Plus) razend populair en dat bewijst de voorverkoop nog maar eens.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht