iPhone6-Aanbiedingen.NL

iPhone 6 kapot laten vallen

Deel artikel

iPhone 6 kapot laten vallen

De IPhone van Apple is een van de best verkochte smartphones op de markt. Het slanke ontwerp, aantal features en grote scherm maken het een ideaal apparaat voor mobiel Internet. Net zoals alle andere elektronische apparatuur, is ook de iPhone samengesteld uit kwetsbare onderdelen die aanzienlijke schade kunnen lijden wanneer je het apparaat laat vallen. Als je per ongeluk je iPhone laat vallen dan zijn er voor de gevolgen een paar mogelijke uitkomsten waarvan er weinig positief zijn.

Geen schade tot weinig schade

Het beste scenario wat zich kan voorkomen na het laten vallen van je iPhone is dat het de val onbeschadigd heeft overleeft. Ondanks haar gevoelige scherm, kan de iPhone in het algemeen kleine vallen op hout, vinyl of vloerbedekking overleven. Het kan zelfs een val van een hoge afstand overleven, mits het landt op de achter- of rand van de smartphone, zodat het schade aan het glas aan de voorkant vermijd. Wanneer de iPhone na een val geen zichtbare schade heeft, inspecteer altijd uw iPhone grondig voordat u het weer gebruikt. Een andere mogelijkheid is dat uw iPhone de val met weinig schade overleeft. Dit kan variëren van  schade aan de behuizing tot een gedeeltelijk verlies van de functionaliteit. Bijvoorbeeld, de home-button werkt niet meer. Als je iPhone beschadigd is, dan kan je overwegen om contact op te nemen met Apple Service of met een extern bedrijf dat aan iPhone reparaties doet.

Laten vergoeden door de verzekering

Schade aan de iPhone die door een ongeluk veroorzaakt is wordt niet gedekt door de standaard iPhone-garantie. Apples eigen Apple Care+plan vergoedt dit schade door een ongeluk wel, maar je zal wel een extra vergoeding moeten betalen op elke vordering. Als je onhandig bent, dan is het te overwegen om het aanschaffen van een speciale verzekering bij een partij van derden. Hierdoor weet je zeker dat je telefoon goed verzekerd is wanneer deze iets overkomt. Wanneer je van plan bent om je telefoon nog langer te gaan gebruiken óf om hem te verkopen dan is het verstandig deze te laten maken. Wanneer je namelijk een oude iPhone verkopen wilt, met schade, dan gaat de prijs die mensen en bedrijven hiervoor bereidt zijn te betalen drastisch omlaag.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 6 vertraagd?

Op basis van geruchten wordt de iPhone 6 in twee varianten verwacht: één met een 4,7 inch en één met een 5,5 inch scherm. Inmiddels

Nieuws

Betere camera voor iPhone 6

Gisteren doken geruchten op dat de iPhone 6 een betere camera zou gaan krijgen dan zijn voorgangers. Tot nu toe is de camera van de