GTAT treft overeenkomst met Apple

0

Het failliete GTAT heeft met Apple een overeenkomst bereikt over het faillissement. Het bedrijf zou voor Apple saffierschermen produceren en Apple had begin dit jaar maar liefst 500 miljoen dollar geïnvesteerd in het bedrijf. Maar door het uitblijven van saffierschermen is het bedrijf begin september failliet verklaart.

Het faillissement van GTAT kwam als een volledige verrassing. Begin van dit jaar werd een grote fabriek gebouwd maar GTAT kon niet voldoen aan de gestelde kwaliteits-eisen van Apple. Hierdoor heeft Apple een tweede betaling aan het bedrijf niet gedaan waardoor de onderneming naar een aantal maanden al weer gesloten kon worden.

Het leek er even op dat er een langdurige strijd zal komen tussen de twee bedrijven maar GTAT heeft nu een schikkingsvoorstel gedaan aan Apple waarmee het probeert de machines te verkopen voor Apple, zodat Apple een deel van het geïnvesteerde vermogen terug krijgt.

Andere investeerders zijn niet blij met deze oplossing. Want zij verliezen mogelijk heel veel geld. Ze zijn er dan ook op uit dat precies bekend gemaakt word hoe de schikkingsvoorstel in elkaar zit en wat er allemaal afgesproken is met Apple. De investeerders willen openheid en duidelijkheid over alles.

Er word nu door de investeerders en door de Wall Street Journal gevraagd om openbaarheid maar dit wil GTAT niet in afspraak met Apple. Er dreigt nu alsnog een rechtszaak waarmee openbaarheid geëist word omtrent de overeenkomst tussen Apple en GTAT. Wordt vervolgd!

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht