De smartphone

0

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Bijna iedereen heeft er wel een en gebruikt hem de hele dag door. We bellen, whatsappen, Facebooken, Facetimen en Instagrammen ons suf. Er zijn heel veel verschillende soorten smartphones. Maar hoe kies je nou de smartphone die het beste bij je past? Hiervoor kun je een smartphonevergelijker gebruiken. Op de website van UnitedConsumers staat zo’n vergelijker. Dit is een handige en makkelijke tool waar je jouw wensen op smartphonegebied in kunt vullen. Klik hier om naar de smartphone vergelijker van UnitedConsumers te gaan en maak een keuze uit het aanbod.

De mobiele telefoon

Het is allemaal begonnen in de jaren 80, toen al waren er mensen die met een mobiele telefoon rondliepen. De eerste commerciële telefoon die op de markt kwam was de Motorola DynaTAC 8000X. Deze ‘koelkast’ was met antenne 30,5 cm en kostte omgerekend zo’n €6500, iets wat je je haast niet kunt voorstellen.

In 1989 kwam de eerste flip telefoon op de markt, een telefoon met een klepje. Deze telefoon werd de MicroTAC genoemd en was op dat moment het kleinste en lichtste toestel, je kon het in het borstvakje van een overhemd stoppen. De allereerste echte smartphone werd ontworpen door IBM Simon in 1994. Het toestel woog 510 gram, had een uitschuifbare antenne en een monochroom touchscreen. Naast bellen en sms’en kon je met dit toestel gebruiken als kalender, adressenboek, klok en het had een rekenmachine.

Sneltrein

Daarna ging het snel met de evolutie van de smartphone, diverse telefoonfabrikanten kwamen met hun eigen versie. Er kwamen steeds snellere, betere en kleinere smartphones op de markt. Het scherm ging van zwart naar gekleurd en de processor van langzaam naar snel.

Momenteel leven we in de wereld van Apple, Samsung en Windows en hebben we de keuze uit talloze toestellen. Wie weet wat de technologie ons nog allemaal voor moois gaat brengen. Een ding is zeker: telefoonfabrikanten blijven werken aan vernieuwing en aan verbetering.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht