Apple waardevolste merk ter wereld

0

Het Oostenrijkse consultancybureau Eurobrand heeft meer dan 3.000 bedrijven in 16 verschillende sectoren uit Europa, de Verenigde Staten en Aziƫ geanalyseerd en wederom kwam Apple uit de bus als het meest waardevolle merk ter wereld. Runner-ups zijn Google en Coca-Cola.

Met kop en schouder steekt Apple boven de rest uit. Het bedrijf heeft een geschatte bedrijfswaarde van 113,17 miljard euro. Op de tweede plaats komt Google met een geschatte bedrijfswaarde van maar 67,47 miljard euro. Het meest waardevolle Nederlandse merk is Heineken dat de 45ste plek bestijgt. Het enigste andere Nederlandse merk dat in de top 100 valt is KPMG Group.

Het is niet de eerste keer dat Apple het waardevolste merk ter wereld is. Al meerdere jaren wist Apple de eerste plek te bemachtigen, dit is meestal vooral na een nieuw product en eigenlijk wisselt Apple de plek af met Coca-Cola door de jaren heen. Nu is Google als tweede genoteerd en dit Amerikaanse merk is opkomend en zal Apple waarschijnlijk op de hielen zitten de aankomende jaren.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht