Apple Pay is razend populair

0

Apple heeft dit jaar niet alleen twee nieuwe iPhones op de markt gebracht. Ze hebben ook een nieuwe functies toegevoegd aan de nieuwe iPhones, genaamd Apple Pay. Voor veel bedrijven was het eerst even schrikken dat Apple met een eigen mobiel betaalsysteem verscheen. Nu het mobiele betaalsysteem in de Verenigde Staten een kleine vier weken in bedrijf is, zijn de meeste bedrijven positief gestemd over Apple Pay.

Consumenten keken in eerste instantie raar op toen Apple Pay ge├»ntroduceerd werd. Amerikaanse bedrijven zijn nog iets huiverig maar de bedrijven die Apple Pay nu gebruiken zijn positief gestemd. Zo heeft fastfoodketen McDonald’s aan The New York Times laten weten dat meer dan de helft van hun hun mobiele betalingen afkomen van Apple Pay. Een ander bedrijf Whole Foods Market heeft in de eerste vier weken al meer dan 150.000 Apple Pay transacties verwerkt. Het blijkt dat consumenten ondanks dat ze huiverig waren positief zijn omtrent de nieuwe betaal mogelijkheid. Zelfs Apple’s concurrenten zoals Google en Softcard zijn positief gestemd over de eerste cijfers.

Het prille begin van Apple Pay heeft nu al grote invloed op het aantal mobiele betalingen. In Nederland is Apple Pay nog niet beschikbaar en het is vooralsnog ook nog niet bekend wanneer Apple Pay in Nederland beschikbaar wordt. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn er klaar voor, nu de Nederlandse bedrijven en creditcard instellingen nog.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht