Apple meest waardevolle bedrijf ooit

0

Het gaat Apple allemaal voor de wind. Sinds de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 plus kan de pret bij het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino, Californië niet op. Het ene naar het andere record wordt verbroken en de aandelen van het bedrijf zitten in de lift.

Door al het succes is de marktwaarde van Apple door de magische grens van 700 miljard dollar heen gedenderd. Nog nooit eerder is het een bedrijf gelukt om een dergelijke marktwaarde te behalen. Het was op Wall Street even stil toen iedereen de koersontwikkeling zag verschijnen op de borden.

Als de koers van het aandeel Apple boven de $119,36 uit zal komen zou het betekenen dat Apple de grens van 700 miljard dollar marktwaarde zal doorbreken. Het grootste technologiebedrijf ter wereld is nu het allereerste bedrijf die boven de 700 miljard dollar marktwaarde uitstijgt.

Het gebeurde allemaal nadat Apple onlangs het aandeel had opgesplitst, op aanraden van grootaandeelhouders. De grootaandeelhouders vermoedden dat Apple’s marktwaarde verder kon stijgen als het aandeel gesplitst werd.

Na de opening van de beurs stond Apple 0,8 procent hoger. De stijging van het aandeel en de stijging van de marktwaarde van Apple is een persoonlijke overwinning voor huidig CEO Tim Cook. Na het overlijden van Steve Jobs nam Tim Cook het stokje over maar al snel werd gesuggereerd dat Tim Cook Apple niet overeind zou kunnen houden.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht