Apple doorbreekt de grens van 20 miljoen verkopen

0

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn nog geen drie weken op de markt en het ene naar het andere record sneuvelt. Apple verkocht in het eerste verkoopweekend al meer dan 10 miljoen exemplaren. Dit is ruim een miljoen exemplaren meer dan vorig jaar bij de iPhone 5c en iPhone 5s. Afgelopen week kwam naar buiten dat Apple de grens van 20 miljoen verkochte exemplaren al heeft doorbroken. Dit is wederom een hele prestatie want nog nooit werden er zoveel smartphones van een bepaald merk verkocht.

Apple heeft zich zelf ten doelen gesteld om aan het einde van dit kalenderjaar tussen de 70 en 80 miljoen exemplaren van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te verkopen. Zoals het er nu naar uitziet is dit aantal absoluut mogelijk want de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn razend populair. Het begint er langzaam maar zeker erop te lijken dat iedereen die een nieuwe smartphone mag omdat het mobiele telefoon abonnement afloopt de iPhone 6 of iPhone 6 Plus kiest.

Afgelopen week ging de voorverkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus ook in China van start en in slechts 6 uur tijd werden meer dan 2 miljoen toestellen besteld. Naar verluid is de iPhone 6 Plus in China populairder dan de iPhone 6. Dit geldt overigens voor de hele wereld. Apple zou zich hebben verkeken op de populariteit van de grotere iPhone en vandaar dat er ook een langere levertijd voor de iPhone 6 Plus geldt.

Delen

Over de schrijver

Alicia van den velden

Alicia van den Velden is de telecom expert van het team achter deze site. In haar dagelijkse werk komt ze veel in contact met telecombedrijven en is dus altijd snel op de hoogste van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen.

Reageren op het bericht